LASS femma i första nätblixtallsvenskan

På söndagen spelades den första upplagan av den inofficiella nätblixtallsvenskan. 10 lag gjorde upp om en plats i ett internationellt nätblixtmästerskap, och trots att LASS till skillnad från andra inte hade några stormästare eller andra elitspelare i laget placerade vi oss på en ytterst hedrande femteplats.

Nätblixtallsvenskan kommer att bli en återkommande begivenhet och de två sämst placerade lagen åker ner till division 2. Därför var det lite läskigt ett tag under de 90 minuter tävlingen pågick när LASS var nere och dansade kring strecket. Men med en stark spurt hävde vi oss rentav upp på den övre halvan.

Vinnare blev Växjö som ju även i vanliga fall huserar högt upp i seriesystemet. De får nu spela i vad som humoristiskt döpts till “Corona-Bundesliga”.

LASS bästa poängplockare blev signaturen “snellhest”, dvs Mattias Nörager, som visade att det flitiga nötandet på lichess inte varit förgäves. Totalt deltog 20 spelare för LASS.

Redan nu på söndag är det dags igen men då är starttiden 18.15. Välkommen in i tävlingen via denna sida: https://lichess.org/tournament/c7NgRlCI

Resultat från turneringen: