Vi har tre delar i vår juniorverksamhet

Schackfyran

Vi kommer ut i fjärdeklasser  i skolan under höstterminen, er klass får schackspel och vi lär er spela schack. Med er lärare fördjupar ni er sedan och kommer sedan att första spela i kommunfinal mot andra klasser för att sedan om ni går vidare spela distriktsfinalen.

I distriktsfinalen är totalt 800 barn med ungefär 10 lag går här vidare till riksfinalen i Västerås där 2500 barn är med. Schackfyran innebär många saker för er klass: alla som är med samlar poäng, så en av de viktigaste delarna är att skapa gemenskap i klassen och att alla i klassen ska ha kul! Sedan tränar barnen sig i att planera, tänka och ta konsekvenser av sina planer. För mer information, se Schackfyrans hemsida

Är du lärare och vill du anmäla din klass, skicka ett mail till schackfyran-osf@outlook.com, det finns även mer på Östergötlands Schackförbunds hemsida.

Lär dig spela schack för nybörjare

Nybörjarverksamheten är igång på biblioteket. Fyll i formulär för att anmäla er eller gå ner till biblioteket en måndag kväll klockan 18-19. Mer information.

Fortsättningsgrupper på schackklubben

När du lärt dig spela schack och börjar bli sugen på att lära dig mer och möta bättre spelare så är den naturliga vägen att fortsätta i en av våra ungdomsgrupper på schackklubben. Vi har just nu tre olika grupper på schackklubben beroende på hur långt du har kommit. Vi blandar teori med en massa spel och roliga lekar kring schackbrädet.

Fyll i formulär för att anmäla er!

Fortsättninggrupperna i klubblokalen är på måndagar 17-19.