Allsvenskan avslutad

Sveriges Schackförbunds Tävlings- och regelkommitté har beslutat att den pågående säsongen i division I-III inte kommer att spelas färdigt. Nuvarande ställning blir slutställningen. Hela beslutet finns här.

Beslutet är kanske inte helt oväntat med tanke på att coronaepidemin inte visar några tecken på att avmattas. Vissa hade trott och hoppats att man skulle ha försökt spela klart de resterande matcherna i höst, men vi får dra ett streck under säsongen 2019-20 och hoppas på bra spel i höst… eller mer spel i höst… eller snarare nån sorts spel över huvud taget, tack. Försvinn, tråkiga virus.
Hur som helst, med detta beslut taget kan vi summera säsongen och se hur LASS tre allsvenska lag klarat sig:

Förstalaget: Tvåa i division I:2. Två dagar innan finalmatchen hemma mot serieledande Stockholms SS tog SSF beslutet att ställa in. Därigenom gick LASS I miste om chansen att vinna serien.
Betyget för säsongen i sin helhet måste bli med beröm godkänt. Ett par knackiga matcher innan jul solkade resultatet en aning men annars var det idel starka insatser. Slutplaceringen är den bästa på många år.

Andralaget: Femma i division II:4. Andralaget rivstartade och ledde serien efter två omgångar. Därefter slog man av en aning på takten men gjorde ändå bra ifrån sig. Slutomgången hade kunnat bli spännande borta mot Schack 08:s tredjelag med risk för nedflyttning för båda lagen, men avbrottet och SSF:s övergångsregler gör att båda får hänga kvar och kan göra upp igen nästa säsong.

Tredjelaget: Trea i division III:4. I likhet med förstalaget gick man med det för tidiga avslutet miste om chans till uppflyttning genom en avgörande match i sista ronden, då man skulle ha tagit emot Vaggeryd i kamp om den andraplats som nästan automatiskt innebär uppflyttning till division 2. Men med fem poäng på fyra matcher, nästan hela tiden mot starkare motstånd, har tredjelaget all anledning att känna sig stolt. Med tanke på de många nya spelare som tillkommit i klubben under säsongen tyder mycket på att uppflyttning till tvåan kan bli en realistisk målsättning inom inte alltför lång tid!

Alla resultat från säsongen finns här.