På söndagar sedan slutet av mars har LASS spelat med i Swedish Chess Team Battle, en halvofficiell online liga för svenska klubbar. Från början var det 10 lag i en division, nu är det tre divisioner, där vi idag den 12:e april ska spela i division II efter att ha åkt ur division I förra söndagen.

Vi uppmuntrar alla LASSare att ställa upp, de som 8 som tar flest poäng är de vars poäng LASS poäng grundar sig på.

För att gå med måste man skapa ett konto på Lichess.

Sedan skall du lägga till personlig information på ditt konto. Klicka på ditt användarnamn längst upp till höger, och klicka på profile.

Sedan klicka du kugghjulet på sidan för att ändra din profil, fyll i ditt namn och sedan din klubb under biografi. 

Sedan kommer det lite krångliga:

1. Gå med i LASS. För att göra det, gå i toppmenyn under gemenskap, välj lag.
Ute till höger skriv Linköpings ASS och tryck enter.

Nu får du fram Linköpings ASS som sökträff. Klicka på laget och sedan klicka på knappen “Gå med i lag”. Nu går en förfrågan till lagets administratör, Peter Halvarsson, som kommer att godkänna den.

2. Anmäl att du ska vara med i en turnering.

Varje söndag spelas en rond i den inofficiella serien. För att delta måste du dels vara med i klubben (Linköpings ASS), dels anmäla ditt deltagande i varje rond/turnering. För att göra det.

Gå till Linköpings ASS-laget, genom att välja Gemenskap i toppmenyn, sedan lag och klicka på Linköpings ASS (finns där när Peter Halvarsson godkänt din förfrågan och du är med i laget).

Då kommer en lista med turneringar för laget att visas. När jag gjorde denna guide så ser man överst i listan Swedish Chess: div 2 Lagmatch, om 5 timmar. Klicka på den.

Om du redan anmält dig kommer du att visas i listan med spelare direkt när du kommer in, och knappen under lagen kommer att säga lämna. Då är allt grönt för spel.

Om du inte redan anmält dig, kommer knappen att säga delta, se nedan. Klicka på knappen delta och välj Linköpings ASS. Den kommer nu att växla text till lämna vilket visar att du nu är anmäld.

När det väl är dags för spel, gå till turneringen igen (klicka på gemenskap, lag, välja Linköpings ASS, klicka på turneringen som börjar så du kommer till bilden du ser ovanför mig. När turneringen börjar och du står där, lottas du automatiskt ihop med en spelare från en annan klubb. Du spelar partiet och när du är klar kommer en knapp upp för att spela nästan rond. Repetera tills turneringen är klar!

Här finns lite regler från SSF angående användarnamn, fusk mm.