Rond 3 – Allsvenskan

Idag spelade rond 3 i allsvenskan, vårt förstalag spelade hemma mot Kungstornet två och fjärdelaget hemma mot Örebro SS två.

Innan vi kommit igång så dök två gamla bekantingar upp. Dels Olov Eklund som är uppväxt i Linköping och varit knatte och ungdomsspelare i en massa år i klubben. Dels Tim Nordenfur (tidigare Johansson) som var en av LASS större talanger i unga år. Båda var artiga nog att förlora i LASS lokal, det är hedervärt!

I lokalen var även ett nytt ansikte, som var intresserad av att kanske börja spela. Det visade sig dock att gårdagskvällens krogrunda kanske höll på lite väl sent, eller kanske aldrig slutade. I vilket fall fick publiken helt enkelt avvisas från spellokalen utan större dramatik.

Spelet gick vidare och LASS förstalag fick redan efter någon timmas spel matchen klar mot ett på papperet betydligt svagare Kungstornet II. Fascinerande tema på flera bräden var dam mot två torn. Se livesändning, välj rond 3.

Fjärdelagets match var desto mer spännande. Lagledaren Emma stod förvisso bra i sitt parti, men när motståndaren dessutom gav bort både ett torn och gick i ett mattnät så var ställningen 4-3 till bortalaget med Tony Tolic kvar på förstabordet i ett spännande tornslutspel. Han hade tyvärr en bonde mindre, så det var ganska jobbigt läge. Efter en massa manövrerande och försök så fick tyvärr Tony sträcka fram näven och bortalaget vann med 5-3.

LASS andralag möte Örebros förstalag som visade att Örebro var storleken större än LASS idag. De vann ganska programenligt med 6-2 mot LASS.

LASS tredjelag var nära skräll mot Schack 08, Norrköpings andralag. Skiljde 250 poäng i snittranking, men LASS föll med minsta marginal 3½-4½. Vår Daniel Varro slog Stenman och P-O slog Tomas Löfgren, två starka insatser!

Nu är det julledigt i allsvenskan, fjärderonden är 14 januari, då det bland annat blir derby, LASS ett möte LASS två.