Istvan spelar EM-final

Istvan Orci är inte bara en flitigt aktiv spelare över brädet, utan är också duktig på korrschack. Just nu går det riktigt bra för honom: genom delad seger i semifinalen i EM i schack 960 (Fisher random) så har han kvalificerat sig till final!

Turenringen spelas som dubbelrondiga bergergrupper. Eftersom det är schack 960 slumpas utgångsställningen i partierna fram enligt speciella regler. Det var ursprungligen 42 personer i turneringen och nu återstår 10, varav Istvan alltså är en.

Förr spelade man ju korrschack genom att skicka dragen som vanliga brev, men idag spelas de flesta tävlingar på officiella servrar på nätet. Trots det tar tävlingarna rejält med tid – finalen börjar den 5 december och beräknas hålla på till augusti 2025.

Här är resultaten från Istvans semifinalgrupp. Man kan titta på partierna genom att klicka på resultaten.

Och här är tabellen för finalen. Vi önskar Istvan lycka till!