LASS IV vann!

Första ronden är spelad i årets allsvenskan. Eller iaf för tre av våra fyra lag. Vårt tredjelag spelar de två långa bortamatcherna över en helg för att spara lite på resorna, och sköt därför upp första ronden till senare.

LASS I spelade idag borta mot Västerås andralag. Som ofta i Västerås är det Rudbeckianska gymnasiet som blir spellokal. När vi kom fram väntande SS Allians på oss, de mötte Västerås tredjelag. De hade dock bara fått med sig sex spelare pga två sjukdomar imorse. Mycket som går nu, även Rizo hos oss fick ställa in pga sjukdom.

Matchen inleddes med en tyst minut för de två svenskar som avled till följd av terrorattacken i Bryssel. En fin gest, dock stod jag bredvid Vladislav som är ukrainare och det hela kändes på det stora hela lite futtigt just där och då.

Nåja, två timmar in i matcher såg det hoppfullt ut, både Klashed och Vladislav stod väldigt bra och övriga hade jämna ställningar. Klashed vann också väldigt övertygande, Mats spelade remi på förstabordet och höll därigenom sin streak i liv (han förlorade första comeback-partiet i LASS seriespel och det vill han inte göra om, så han har inte förlorat sen dess). Men nu började det se lite jobbigt ut på många ställen. Det slutade inte bättre än att jag, Jogstad och Adam förlorade. Jörgen och Ingvar fick remi och Vladislav satt kvar sist med två pjäser och bonde mot torn och en långt framskriden bonde. Det slutade med förslut till slut och resultatet blev 5-3 till Västerås.

Det betyder att vi ligger före andralaget som åkte till Stockholm för att möta SK Rockaden III. Trots starka vinster av Simon Malm och Fredrik Qwarfort samt en stark remi av Mårten Garner så blev det förlust med 5½-2½.

Men fjärdelaget fick en fin vinst med 6½-1½ på hemmaplan mot Schack 08 III från Norrköping. Ny lagledare var Emma som ledde laget mot seger. Partierna finns att spela igenom här.

Alla tabeller och resultat finns här.

På hemvägen stannade Daniel, jag, Mats och Jörgen på Mats google-sökning Restaurang Avenyn i Katrineholm. Mycket bra mat där, kan rekommenderas…. Till nästa helg, när förstalaget möter Västerås III borta !!!