LASS på Skol-SM i Uppsala

I år anordnades skol-SM i schack i Uppsala. Lass ställde upp med 10 medlemmar i 4 klasser, B (2), C (2), E (4), I (2).

Några av LASS deltagare efter tävlingen. Från vänster, Albin, Noah, Elin, Jyotisman, Edvin, Mate, Emma. Hector, Stina och Tristan hade redan åkt hem.

Flera av deltagarna deltog för första gången. Ingen av dem gick poänglös ifrån tävlingen. Yngst av alla var Tristan och Stina som deltog i klass I och spelade flera bra partier. Slutplaceringen blev en 31:e respektive 27:e plats. Förhoppningsvis har de fått blodad tand och kommer tillbaka nästa år! Tristans Pappa Samuel tyckte nästan att det var ännu mer spännande att stå vid sidan och titta på än att spela själv.

I klass E slutade Edvin på plats 36, Jyotisman på plats 11, Albin på plats 6 och Elin på plats 5. De tre sistnämndas topplaceringar förklaras delvis med en otroligt stark sista dag, med 5.5 av 6 möjliga poäng.

Resultaten i klass C blev en 30:e plats för Hector och en 8:e plats för Mate. Hector hade flera bra partier, men resultaten lät också vänta på sig till sista dagen då han tog full pott! Mate gjorde en bra start, med full pott första och sista dagen. Dag två gick det inte riktigt lika bra. Kanske blev det för mycket 4:a-mannaschack?

I klass B deltog Noah och Emma som slutade på plats 24 och 11. Även här blev det en mycket stark avslutning den sista dagen, med 3.5 av 4 möjliga poäng.

Dag två stärktes ledarduon med Sam och Daniel upp av Mårten, som anslöt till resten av gänget. Mellan partierna fanns det gott om tid för analys, blixt och trevligt skitsnack. Maten fick många komplimanger av deltagarna och arrangemanget av turneringen var bra. Sammantaget var det på det hela en mycket givande turnering.