Säsongen avslutad med middag och parblixt

Fredagen den 2/6 avslutade seniorerna vårsäsongen med en traditionell avslutningsfest med strax över 20 deltagare. Som vanligt inledde vi med mingel och tipspromenad och grillade ute på gården. Vi tog med maten ner i klubblokalen där Simon Ivarsson hade dukat upp potatissallad, såser och andra tillbehör.

Innan desserten (även den tillagad av Simon) avslöjades de rätta svaren och resultatet i tipspromenaden. Frågorna och facit finns i vårt frågesportsarkiv. Två deltagare hade flest rätt (9 av 13): Fredrik Andersson och Mårten Garner. Eftersom Fredrik kom betydligt närmare på utslagsfrågan så fick han den odödliga äran av seger i tipspromenaden.

Nu hölls även prisutdelning i KM och snabb-KM. Ofelia delade ut glaspjäser och plaketter till de tre första i varje grupp – totalt 18 priser. Tyvärr var många av pristagarna inte närvarande och deras priser finns kvar för upphämtning på klubben.

Simon Olsson tar emot sin plakett för andrapriset i A-KM

Efter middagen spelades parblixt i fem ronder med betänketiden 5 min + 3 s/drag. I parblixten turas man om att göra drag. “Trashtalk” är tillåtet men man får inte diskutera vad medspelaren skall göra för drag. Ingvar Carlsson och Fredrik Andersson vann på 4 poäng av 5 möjliga.

Slutställningen i parblixten
Vinnarna i parblixten, Ingvar och Fredrik, med de vita pjäserna mot Henrik och Vladyslav

Efter blixten dröjde sig de flesta kvar och umgicks en bit in på småtimmarna.

Vi hälsar alla medlemmar välkomna tillbaks till nästa säsong (preliminär start i början av september). Vill man spela schack under sommaren finns det turneringar på andra orter, t ex Växjöspelen 17-18/6 och SM i Helsingborg i början av juli.

Tack för en trevlig säsong!