LASS blev 9a i Damallsvenskan

För andra året i rad spelades den återuppståndna tävlingen Damallsvenskan i Göteborg förra helgen. I egenskap av damansvarig för SSF och ordförande i LASS skulle det vara närmast tjänstefel om jag inte också tog på mig rollen som lagledare för ett LASS-lag. Vi blev ett gäng på fyra damer som begav oss till Göteborg, och laget bestod av mig själv, Anna Krantz, Cristina Svensson och Kristina Flynner. Systrarna Larsson och Helena Nede hade förhinder, men det kan nog finnas hopp om att nästa år få ihop två LASS-lag!

Kristina, Cristina, Anna och Ofelia spelade i laget

På resan till tävlingen sa jag att vår målsättning var att komma någonstans i mitten. I första ronden ställdes vi mot storfavoriterna Wasa SK, upp till slakt mot Pia Cramling för mig direkt alltså. Efter det blev motståndet mer mänskligt, vi spelade oavgjort mot Hindås/Nolered och fick sedan glädja oss med en 4-0 seger mot SS Manhem VI. Mycket imponerande av arrangörsklubben SS Manhem att skrapa ihop hela sex lag! Tjejen jag mötte hade börjat spela i januari, och det är riktigt kul med Damallsvenskan att alla typer av spelare är där, såväl nybörjaren som Pia Cramling och damer/tjejer i alla åldrar, den yngsta deltagaren hade ännu inte fyllt sju.

Efter tre ronder låg vi 8a av 15 lag och kände oss ganska nöjda. Vi avnjöt en god middag på hotellets restaurang tillsammans med Smålands A-lag och sedan blev det tidigt i säng för att vara redo för söndagens ronder.

I rond 4 mötte vi jämnstarka Manhem III i en match som slutade 3-3. Därefter vann vi mot Västmanland/Dalarna med 3-1 varpå vi i sista ronden återigen ställdes mot tufft motstånd mot Team Pelaro-Alingsås SS där vi blev utan poäng.

Mittfältet var ovanligt stort och jämnt där alla lag från 4e till 13e plats hamnade på 6 matchpoäng. Med lite sämre särskiljning slutade vi på 9e plats, men lyckades ändå med vår målsättning att hamna runt mitten av tabellen.

Resultatlistan från Damallsvenskan finns här