Säsongen inledd med snabbschack

Kvällen den 17/2 var det äntligen dags för spel över brädet igen. 18 personer spelade fyra ronder snabbschack.

Klubben fick en besökare, Kent Olsson från Vetlanda, som var på besök i Linköping och frågade om han kunde få hoppa in i turneringen trots att han inte hade spelat tävlingsschack på 30 år, och det var han ju välkommen att göra.

Det visade sig att Kent kom, såg och segrade – han tog full pott och vann ensam på 4 poäng av 4 möjliga. Tvåa kom Simon Malm på 3½ och trea Daniel Jogstad, även han på 3½ men med sämre särskiljning. Vår nye medlem Peter Nyberg, som gjorde tävlingsdebut på klubben, delade fjärdeplatsen med Mattias Sjögren.

Fullständiga resultat.

Nu på söndag är det årsmöte. Därefter börjar KM och sedan kommer det förhoppningsvis att vara full verksamhet på klubben hela våren. Alla medlemmar och andra intresserade hälsas välkomna tillbaks!

Rond 2 har just börjat. Till vänster turneringssegraren Kent Olsson (med blå mössa).