Dags att spela färdigt höstturneringen

Vi fick som bekant pausa Höstturneringen 2020 i oktober när smittskyddsrestriktionerna skärptes. Vi hann spela de första fem ronderna av sju, och deltagarnas snabb-ELO uppdaterades utgående från de färdigspelade partierna men rond 6 och 7 sköts upp på obestämd tid.

Nu när smittspridningen har avtagit kommer vi att försöka spela färdigt turneringen under slutet av augusti och början av september, och hälsar alla deltagarna hjärtligt välkomna tillbaks till klubben!

OBS! Om du vet med dig att du inte kommer att kunna eller vilja fullfölja turneringen skulle vi vara tacksamma om du meddelar detta snarast, så att du inte blir inlottad i rond 6.

Vi spelar på samma sätt som i höstas, dvs med hälften av partierna på tisdagar och hälften på torsdagar så att vi kan hålla avstånd mellan brädena. Vi använder samma specialregler för smittskydd som då, med lättnaden att det är frivilligt att bära munskydd. Vi kan också tänka oss att tillåta ett litet antal åskådare i spellokalen, så länge de kan hålla avstånd till spelarna och varandra.

Spelform och specialreglerna finns i inbjudan.
Resultat och ställning efter fem ronder finns här.

Vi inleder med en extra hängrond för att spela färdigt uppskjutna partier från rond 1-5 (det går bra att spela dem vid annat tillfälle också, så länge resultaten är inrapporterade innan rond 7
startar). Dessa partier kommer tyvärr inte att ratingberäknas eftersom FIDE inte tillåter efterrapportering av resultaten.

Nytt spelschema (samtliga tillfällen i klubblokalen klockan 18.00):

  • Tisdag 17/8: Hängrond för uppskjutna partier från rond 1-5.
  • Tisdag 24/8: Rond 6, udda bord
  • Torsdag 26/8: Rond 6, jämna bord
  • Tisdag 31/8: Hängrond för uppskjutna partier
  • Tisdag 7/9: Rond 7, udda bord
  • Torsdag 9/9: Rond 7, jämna bord.

Partier från rond 1-6 som inte är färdigspelade när rond 7 startar kommer att avdömas.

Välkomna!