Skaraspelen 2021 – Tillbaka till brädet!

Fyra representanter från LASS (Simon Olsson, Simon Malm, Mattias Sjögren och Istvan Orci) fanns på plats när den fem-rondiga turneringen i Skara spelades mellan den 24:e-25:e Juli. Glädjen av att få spela en turnering på brädet igen var stor och det rådde mycket god stämning i turneringslokalerna! Kul också var det att turneringen inte verkar haft problem med att locka spelare, utan nådde sitt tak på totalt 48 st, som blev uppdelade i fyra rankinggrupper (A till D).

De första två ronderna spelades snabbschackspartier med 45 minuter på klockan, medan de resterande tre ronderna bestod av långpartier med 90 minuter och 30 sekunder per drag. Första dagen blev något av ett maraton i och med att tre partier skulle spelas, och inför sista rundan för dagen kunde ett ljudligt “Oh nej, inte ett till” höras från ett bräde i C-gruppen. Komiskt, tyckte vi andra, samtidigt som vi proppade i oss nötter och russin och fyllde på kaffekopparna för att själva hålla oss vakna. I slutändan en underbar dag fylld av schack tillbaka på brädet!

Bäst placerad från LASS i sin rankinggrupp blev Simon Malm med två vinster, två remier och en lite snörplig förlust i sista ronden. Men inte hänger man läpp när man trots förlusten kammar hem sin första pokal någonsin!

Simon Malm (LASS), Jakob Hagström och Hans-Olof Stolt

Vi tackar Skaraspelen och Västergötlands Schackförbund för den här gången, här är en länk till deras slutrapport:

Simon Malm