Rizo ny klubbmästare i blixt

Årets öppna klubbmästerskap i blixt spelades fredagen den 6/12 och lockade hela 20 deltagare. Spelformen var sju ronder schweizer med betänketiden 3 minuter + 2 sekunder per drag.

Regerande mästaren Max Wahlund var den här gången upptagen med att spela blixt-EM i Tallinn (vilket väl får anses vara giltigt förfall) men vi fick ändå ett starkt startfält. Norrköpingsspelaren Anders Dahlstedt besökte klubben för första gången på länge, kvällen till ära klädd i frack (nej, inte på grund av turneringen – han skulle spela pukor i Händels “Messias” i Linköping och var tvungen att gå efter fjärde ronden för att hinna i tid).

Det två högst rankade spelarna, Rizo Pepic och Love Janse, avlöste varandra på förstaplatsen, följda av Simon Olsson och Adam Ståhlberg som dock tappade lite på slutet. Till sist tog Rizo hem titeln på samma poäng och en halv kvalitetspoäng mer än Love. Tredjepriset togs hem av Simon Olsson och ratingpriset gick till Simon Ivarsson.

  1. Rizo Pepic, 6 p, 26 kp
  2. Love Janse, 6 p, 25½ kp
  3. Simon Olsson, 4½ p

Fullständiga resultat

Rizo förlorade med svart mot Simon Olsson (närmast kameran) i rond 3 men vann ändå turneringen. I bakgrunden applåderar Per Ahlström Daniel Namvars snygga matsättning.