LASS-framgångar i Allsvenskans rond 1

Söndagen den 20 oktober inleddes allsvenska säsongen för LASS’ tre lag.

I division III grupp 4 spelade tredjelaget (där jag själv spelade med) borta mot Skärblacka SK, i deras ljusa och trevliga lokal högst upp i Skärblacka Folkets Hus. Motståndarlaget kom förra säsongen sist i sin grupp och vi hoppades på goda vinstchanser, men de visade sig ha fått förstärkning och var nu klart högre rankade än LASS III. Det såg länge ganska mörkt ut, men vi kom igen på slutet och matchen slutade 4-4.

Från matchen Skärblacka – LASS III.

Under tiden i Linköping krossade förstalaget, som spelar i divison I:2, Schack 08s andralag med siffrorna 6½-1½. Vårt förstalag var det starkaste på länge med ett medel-ELO 2169, medan Norrköpingslaget visserligen hade hade starka spelare på toppborden men en betydligt svagare “svans” och två orankade spelare på sistaborden.

Andralaget hade också hemmamatch i div II:4 och mötte Kristallen SK III. Även den matchen slutade med hemmaseger med 5-3.

I samtliga lag fanns det nya spelare som gjorde sina första matcher för LASS, och alla tre plockade poäng: Daniel Wettervik i LASS I, Sarah Hund i LASS II och Simon Malm i LASS III.

Efter dagens matcher leder förstalaget sin grupp, medan andralaget ligger på delad andraplats och tredjelaget ligger delad trea.