Många LASSare i skol-SM

Under helgen har årets skol-SM spelats i Halmstad. Som vanligt samlade turneringen många deltagare (325 spelare i nio åldersklasser) och i år var hela 15 av dessa från LASS! Dessutom åkte Mårten och Stefan med som ledare, tillsammans med ett antal föräldrar.

Fullständiga resultat finns här.

Mårten skrev följande referat i eftermiddags medan han och några av spelarna väntade på ett tåget hem via Lund:

Här kommer en liten rapport från Skol-SM i väntan på tåget som går först om tre timmar!

Arrangemanget var i det stora hela bra. Spellokalen var en av de bästa jag sett i en ungdomstävling och den påminde mycket om SM-lokalen i Eskilstuna. Den enda svaga punkten var avståndet mellan spellokal och boende/mat. 5 min promenad, under vissa tider i ösregn, gjorde att vi inte använde sovsalen på samma sätt som annars.

Spelet var som vanligt sådana här sammanhang både upp och ner men utan något riktigt bottennapp. Grupp för grupp såg det ut såhär:

Grupp B:
Gabriel spelade mycket stabilt och blev enda obesegrade spelaren i gruppen. Tyvärr togs någon remi för mycket för en seger men en stark tredjeplats blev det. Karl och Anton som inte spelar så mycket just nu gjorde klart godkända insatser i mitten av fältet.

Grupp C:
Oskar gjorde en helt ok insats och tog 50% i en grupp där han var rankad på nedre halvan.

Grupp D:
Fridolf blev bäste LASSare på en 15:e plats. Han hade något riktigt bra på gång när en klubbkamrat satte käppar i hjulet, då Sahil visade sig övermäktig. Sahil och Casper gjorde stabila insatser i mittfältet och Tuva hängde med bra trots sparsamt tävlande.

Grupp F:
Emma var med i toppstriden nästan hela turneringen men nådde inte riktigt hela vägen fram och slutade till sist 11:a. Även Noah gick bra och slutade i mitten medan Anton fick lita till en comeback under turneringens andra halva för att rädda sig undan en bottenplacering.

Grupp G:
Mate gick starkt genom hela turneringen och gjorde en av LASS starkare insatser med sitt 6:e pris.

Grupp I:
Här hade vi en stark “toppbredd” med två spelare topp 8. Albin var bra rakt igenom och det slutade med ett 5:e pris, näst bäst av LASSarna. Elin började starkt, dippade sedan på lördagsförmiddagen för att sedan komma tillbaks till ett 8:e pris. Jyotisman klarade trots sin ringa erfarenhet nästan 50%.

Nu är det snart bara två timmar till avgång och jag vill gratulera alla LASSare till fina insatser.

Vi tackar spelare och ledare för sina insatser. Bra jobbat! Förhoppningsvis gick tåget i tid så att alla är på väg hem nu!