Andralagets spännande match mot SS Allians Skänninge!

Dagens rond var jämn på papperet och blev lika jämn på brädet. Alla kom i tid till rond trots de två decimetrarna snö som fallit under natten. Gabriel, Börje och Ofelia började med tre snabba remier. Då var det fem partier kvar som kunde avgöra matchen. Sen kom ett mellanpass när Viktors fru ringde och sökte honom. Viktor fick lite extrapuls då de ska ha barn om två månader. Men det var ingen fara, han kunde återgår till sitt parti. Där stod han lite trångt, men kanske hade det under kontroll.


P-O’s parti var det enda som var skarpt, annars var det mycket ställningskrig. Här har P-O tryckt in f5! Ett långsamt angrepp som till slut bar frukt. Ett steg närmare ett elo-tal för P-O.

På tredje bord satt Erik, vars parti jag hade lite svårt att få grepp på. Hade han komp eller inte?

Ett par drag senare så fick dock vit igång pjäserna mot svarts kung och Erik fick sträcka fram näven.

Själv satt jag på förstabord och mötte Kardell för tredje gången på ett halvår. Det blev ett sicilianare som alltid och när vi båda hade runt inkrementet kvar bjöd Kardell i denna ställning:

Efteråt gick ljugarbänken fram och tillbaka över ställningsbedömningen under stora delar av partiet, väl hemma kan man säga att ställningen här är helt lika, men att det böljat lite under partiet. Jag antog remin här, jag hoppades att Viktor skulle vinna och att Broberg skulle hålla remi på sjundebordet och vi därmed skulle vinna matchen!

Sist jag kollade på Brobergs parti så stod det så här mot Daniel Andersson, Daniel hade då även mycket sämre tid:

Nu visade det sig att jag inte var helt uppdaterad, för Daniel hade laverat runt och vid rätt tillfälle spelade han f4 och sprängde upp ställningen till sin fördel.

Så nu kunde man i en halvtimma följa Brobergs försök att sina med dubbla torn och dam i knät mot Daniels aktiva dubbla torn och dam försöka åstadkomma remischacksidéer, samtidigt som Viktor skulle undvika detsamma i sitt slutspel:

Viktor spelade precist och vann sitt parti väldigt säkert trots att det gick ner i dam mot dam. Broberg lyckades få vissa chanser till remischackar, men var nog aldrig riktigt nära.

Så den jämna matchen på papperet slutade lika jämnt. 4-4!