Allsvenskan rond 3

Rond 3 i allsvenskan spelades idag. För egen del fick jag spela med andralaget borta mot Karlstad efter förra rondens bortfall i Malta. Stefan Andersson agerade ena super-föraren som plockade upp mig, Mårten och Hugo längs med vägen (ja, jag bor lite åt fel håll. Hugo bor åt fel håll). cred till Stefan.

Efter 2½ timma ensamma på söndagsmorgonvägar så nådde vi Karlstads spellokal. Påminner en smula om vår om vi inte renoverat upp vår i ett par omgångar. Innan rondinledning så hjälptes jag och Fredrik åt att sätta upp liven. Ja. Alltså i Linköping, lite fjärrstyrning av klubbdatorn så var den saken fix.

Karlstad såg på papperet lite starkare ut än oss, men ändå inte så mycket. Vi skulle nog ha chanser att skrälla igen.  Andralaget har haft maximal utdelning med två skrällvinster i början av säsongen, så varför inte en till?

Stefan han knappt sätta sig så vann han. Motståndaren tog en förgiftad bonde på a2 med damen och valde att stå kvar med den istället för att säkra den. Ta1 kom och sen kom handen.

Själv fick jag en klart fördelaktig ställning som svart i den hyperaccelererade draken. 

Under tiden hade Leif ett väldigt svängigt parti där han till slut fick kämpa med torn och någon bonde mot löpare och springare samt någon bonde mer. Simon Ivarsson hade bitvis komp men låg bitvis sämre till. Klas hade en liten fördel och eventuellt något avgörande, men valde en säkrare väg och bjöd remi som avslutade partiet.

Mårten var lite trött efter bilfärden och berättade att han nickat till i början av partiet. Vid ett tillfälle drömde han att han gjort a5, piggnare till lite och såg att oj, det hade han visst inte gjort. Bäst att göra det!

Mårten och Fredrik spelade stabila remier samtidigt som Simon Ivarsson tyvärr till slut tappade greppet om sin ställning.

Under tiden stekte jag mycket tid för att försöka få ut en bondevinst i min ställning. Jag stod ju så bra. Det blev tyvärr helt utjämnat efter nerbyten och remin var ett faktum. Men då lyckades Leif hålla remi.

Kvar satt Hugo mot ex-LASSaren Jonas Söderberg. Ställningen 3½-3½.Hugo var bonde under, men det var ju en dubbelbonde och antalet vägar in i ställningen är inte många.

Försök till fort sattes upp, dragupprepning kom två gånger, men då skiftade Jonas idé. Efter mycket malande lyckades tyvärr kvarnarna mala ner ställningen och Jonas slog igenom i centrum. Tungt för Hugo att sitta kvar sist, men ingen skugga ska falla över honom. Det var andra (tex undertecknad) som kanske skulle kunnat få ut den där halvan extra. Men laginsatsen var trots allt godkänd ändå.