Fem musketörer i LASSelbacken

Säsongens tredje Grand Prix-turnering spelades på Hasselbacken i Stockholm den första helgen i november med deltagande av fem Lassare. Max, Mårten, Qwarre och Ofelia spelade i stora turneringen och Valentin i den lilla. Därutöver besöktes turneringen dessutom på lördagen av Magnus som fotograferade och uppmuntrade de övriga.

Resultaten blev ungefär vad som kunde förväntas utifrån rankingen. Valentin var den största positiva överraskningen med en 17:e plats! Bien fait, monsieur! I den stora turneringen blev placeringarna 39 (Max), 99 (Mårten), 116 (Ofelia) och 118 (Qwarre – bilden).

Spelet avhölls i vackra lokaler, det rådde viss oenighet om huruvida de var bättre eller sämre än Elite Hotels Open i Växjö. Golven är i alla fall mindre knarriga. Stockholm är å andra sidan betydligt mer proppat med folk än Växjö. Flera personer kom försent till morgonronderna efter att ha fastnat i kollektivtrafiken.

Bäste Lassare totalt sett i Sveriges GP är efter tre deltävlingar Mårten på plats 33 (11 poäng), följt av Hugo (plats 66, 7 poäng) och Alex (plats 68, 7 poäng). Nästa tävling är Malmö i december.

Fullständiga resultat