Framgångar i första allsvenska omgången

Söndagen den 21 oktober drog den allsvenska säsongen igång med framgångar för LASS lag nummer 1-3. Förstalaget började med säsongens längsta bortaresa ända ner till Rödeby i Blekinge. Det blev en stenhård kamp som kunde slutat hur som helst; oavgjort 4-4 måste betraktas som rättvist. Peter, Johan och Max vann sina partier medan Börje och Jörgen spelade remi. En liten rapport med ett kommenterat parti finns på Lars Grahns blogg.

Andralaget åkte kraftigt nederlagstippat till Ervalla för match mot deras förstalag. I våras slutade det mötet 4-4 men då var Ervalla försvagat. Nu hade de ordinarie uppställning och ratingskillnaden var mer än 200 poäng i snitt. Men LASS 2 klarade det på pappret omöjliga och vann med 4,5-3,5 efter segrar av Adam, Fredrik och Valentin samt remier av Mårten, Klas och Björn I! En mycket viktig seger inför fortsättningen. Alla partier finns här.

Även tredjelaget överträffade alla förväntningar. Gästande Skärblacka var 150 poäng högre rankat men fick se sig besegrade med 5-3 efter vinster av Björn M, Archie och Jun Jun och halvpoängare från Ofelia, Lars-Göran, Vincent och Casper. Därigenom ligger LASS 3 i delad serieledning!

Resultat i sammanfattning:

Rödeby-LASS I 4-4

Ervalla-LASS II 3,5-4,5

LASS III-Skärblacka 5-3

Nästa rond spelas den 11 november då även fjärde- och femtelagen har matcher i Östgötaserien. Vi hoppas på bred uppslutning och en fortsättning på den goda trenden.