Blixtrande historia i Arboga

Under den gångna helgen avhölls “Arboga riksmöte” i Ulf Anderssons hemstad, som ju är en ort med djupa historiska rötter. Tanken var att hedra legendaren med en specialturnering där han själv skulle få möta några av sina vänner från 70- och 80-talen. I olika skeden var enligt LASS källor sådana klassiska namn som Karpov, Timman, Ljubojevic, Hübner och Torre aktuella för medverkan. Tyvärr insjuknade först Hübner och sedan även Ulf A själv och av stormästarturneringen blev till slut inget.

Istället avhölls amatördelen av turneringen i Arbogas medborgarhus i en festlig atmosfär. Kim Nygren från Burgsvik Alva tog hem både snabbschacket på lördagen och blixten på söndagen. LASS representerades av undertecknad som hade bra medlut på brädet på lördagen och kom trea i snabbschacket.

Blixten på söndagen fungerade sämre och där blev det en sjundeplats.

Starka blixtturneringar är inte så vanligt förekommande i Sverige, vi hoppas på en repris nästa år, då kanske fler Lassare kan tänka sig att göra den vackra tågresan norrut (bilden).