Årets LM spelas på tisdagar och torsdagar med start klockan 18.00. Bord 1-13 spelar på tisdagar och bord 14 och uppåt spelar på torsdagar.

Bordsnumren bestäms vid lottningen och varierar från rond till rond. För att ta reda på vilket bord du skall spela på så tittar du på listan över partier på lottningssidan. Till vänster om varje parti står ett tal mellan 1 och 26 (de är inringade med rött på bilden):

Här ser vi till exempel att partiet Ingvar Carlsson mot Fredrik Andersson i rond 1 spelas på bord 4, och därför skall spelas på tisdagen.

Det är tillåtet att byta speldag mellan tisdag och torsdag, eller flytta partiet till en annan dag, om båda spelarna är överens om det. Vill du byta dag så börja med att kontakta motståndaren och bestäm ny speldag. Det går också bra att skjuta upp partiet och komma överens om nytt speldatum senare. I båda fallen måste båda spelarna vara överens om att byta speldatum – man kan alltså inte kräva att få ändra speldatum. Kontakta därefter turneringsledningen och meddela att ni har flyttat partiet så att vi inte t ex sätter upp partiet för livesändning när det inte skall spelas!

Partier i sista ronden får dock inte spelas senare än utsatt speldag.

Efter rond 2, 4, 6 och 7 är det “hängrond”. Då är det ingen ordinarie rond, men klubben håller öppet på tisdagskvällen för att man skall kunna spela uppskjutna partier.

Om man inte vet hur man skall få tag på sin motståndare så finns det en kontaktlista på hemsidan (gå till menyn “Medlemmar” och välj “Kontaktlista”) med telefonnummer och emailadresser. Av integritetsskäl behövs det lösenord för att komma åt den. Kontakta tävlingsledningen eller någon i styrelsen för att få lösenordet.

Om din motspelare inte har ändrat speldatum, utan bara inte dyker upp till partiet, så får du (men måste inte) starta klockan vid spelstart. Är motståndaren inte i spellokalen efter 30 minuter vinner du på walk over. Om ingen av spelarna kommer till partiet så kommer vi att betrakta det som uppskjutet, utom i sista ronden då det blir 0-0 (walk over för båda spelarna).