Årets julklapp tycker vi inte kan vara ett stormkök. Precis som du tycker vi det ska vara en online-kurs i schack!

Ge den till din partner, kollega, släkting som verkligen blev intresserad av Queens-Gambit-serien på Netflix. Eller kanske sitter hemma och spelar online. Vi vill att han eller hon ska ta steget och lära sig mer.

Vi skräddarsyr kursen till lämplig träningsnivå beroende på deltagare. Kursen startar i januari och kommer att gå måndagar och omfattar bl.a. öppningar, regler, strategi och slutspel. Vi börjar den 11 januari klockan 18.00.

Under fem kvällar kommer handleds deltagaren av Max Wahlund, en entusiastisk och erfaren schackspelare med god pedagogisk förmåga. Varje lektion har sitt tema och kursen hålls online. Efter och under teoridelen får man chans att testa dina nyvunna kunskaper i olika turneringar som spelas under våren. När terminen är slut kommer alla elever som fullföljer utbildningen och tävlingen att bli licensierade spelare.
Kursavgiften är 300 kronor som du betalar vid kursstart. Man blir då även medlem i Linköpings ASS och Sveriges Schackförbund (SSF) hela 2021, vilket innebär att man får spela både i klubben och på tävlingar arrangerade av Sveriges Schackförbund.

Man får även medlemstidningen TfS (Tidskrift För Schack).