Prova på-schack på Agora i Skäggetorp

Lördagen den 15 juni besökte LASS kulturhuset Agora i Skäggetorp och bjöd in barn 7-12 år samt medföljande föräldrar och syskon att prova på schack, lära sig pjäsernas gång, spela med klocka, testa att lösa schackproblem med mera. Detta som en del i LASS satsning på schack i Skäggetorp under 2024 där vi tack vare GM Pontus Carlssons kontakter har fått stöd med projektpengar från Länsförsäkringar.

Ett 15-tal schackintresserade barn dök upp, och många hade med sina föräldrar som också provade på att spela. Koncentrationen var stor, några provade att spela schack för allra första gången men flera hade redan ett stort schackintresse. En av besökarna berättade om hur det blivit mycket lättare att koncentrera sig i skolan efter att ha börjat spela och träna schack på nätet. Barnen som besökte Agora erbjuds gratis medlemskap och schackträning till hösten, och det lät som att fler av deltagarna kommer att nappa på det erbjudandet! De barn som stannade tiden ut och spelade schack i hela tre timmar fick varsin välförtjänt LASS t-shirt som souvenir.

Noah Leijon, Sam Grundel och Peter Halvarsson klurar på schackproblem med en av besökarna

Uppslutning av ledare från klubben var god, och utöver Noah, Sam och Peter som syns på bild ovan hjälpte Anna, Adam, Fredrik Q samt undertecknad till, stort tack till er alla! Samarbetet med Agora fungerade utmärkt och vi planerar att ha ett liknande event på Agora i början av hösten.