Andralaget bäst igen!

Idag spelade sista ronden i allsvenskan. Man skulle kunna tro att vi passerat den jobbigaste perioden för bortamatcher i vinterns tecken, men nattens temperaturdropp samt blötsnö gjorde att redan när jag skulle gå till bussen imorse så var det total isgata i Lambohov. Att ta elsparkcykeln fanns inte på kartan.

Jag skulle spela för förstalaget mot serieledande Örebro, vi hade gott om tidsmarginal och jag satte mig i Ingvars bil med Jörgen och Klashed. Adam körde med Jogstad, Vladyslav och Leo. Börjar av resan var lugnt, men när vi kommit en bit så var skuggpartierna ren is och Ingvar kör dubbfria vinterdäck. Det släppte ett antal gånger med kanske inte helt glada tillrop från passagerarna i alla lägen. Vi kom dock fram utan problem. Väl framme så kunde vi notera att serieledande Örebro hade ett lag där det skiljde ca 100 poäng per bord till deras favör. Spellokalen var riktigt bra, ett modernt gymnasium mitt i stan.

Vladyslav var den som kopplade ett rejält grepp tidigt och vann snabbt. I övrigt såg det ganska stabilt ut. Jag spelade mitt vanliga svar på Sicilianskt mot Krister Jönsson och fick följande ställning:

Här spelade jag d5, varvid exd5 följdes av Lc2. Här hade jag förväntat mig Lc8, men dxe5 kom och jag slog Lxf5. Jag tänkte att jag borde ha lite fördel med häst för två bönder och ändå lite svag kungsställning för svart. Men min dåliga utveckling kombinerat med en hög centrumbönder gjorde det svårnavigerat. Ett antal drag senare:

Vit vid draget och nu började jag bränna lite tid för hur tusan man skulle ställa upp sig och ha för spelidé nu. Svart har ändå ganska enkla idéer med a5 och La6, kombinerat med centrumbönderna och allt känns allt annat än stabilt. Jag manövrerade på utan att hitta direkt fördel och efter dubbla tornbyten stod snarast Krister lite bättre. Farbror datorn berömmer faktiskt vårt spel över lag och till slut ebbade det ut i remi.

Under tiden hade Leo och Adam båda tappat kontrollen och förlorat. Och resten av partierna slutade remi, de var rätt jämna där Jörgen kanske hade bäst chanser att vinna. Det gjorde att vi förlorade med 4½-3½. När mobilen var påslagen kunde man inte annat än skratta när vi ser att andralaget hade gjort det igen. De vann sin match starkt mot Västerås SK II (som gav två w.o hemma!!!) och passerade förstalaget i tabellen. Den som minns fjolårets allsvenskan kan notera att samma sak hände även då! Stark insats här av Mate och Daniel Diaz Roncero som slog starkare motstånd.

Tredjelaget slog bottenlaget SK Hammarö med 4½-3½.

Hemmamatch där det även noterades att klubben fyllde 123 år dagen till ära:

Fjärdelaget spelade seriefinal borta mot Skärblacka/Gusum-alliansen och körde fullständigt över motståndet i en på papperet helt jämn match. En halvpartipoäng var det enda LASS’arna släppte! Stort grattis till fjärdelaget under Emmas lagledarskap som därmed vann sin division 3 grupp och tar laget till division 2 nästa år.

Klubben har verkligen enorm bredd!

Tack till alla som spelat under året och försvarat klubbens färger. Nästa år kanske förstalaget kan visa var skåpet ska stå och fjärdelaget får ta i från tårna för att hänga kvar i division 2. Ses då!