KM är lottat – spelstart på tisdag

Nu är lottningen i årets KM klar. Det blev totalt 52 startande som fördelas på 5 grupper. Eftersom E-gruppen blev större än de övriga (12 spelare) så kommer den att spelas som en schweizerturnering med lottning efter varje rond. Grupp A-D spelas som bergergrupper (alla möter alla, “round robin”) så där är alla nio ronderna redan lottade.

Grupp A
Grupp B
Grupp C
Grupp D
Grupp E

Som vanligt spelar vi både på tisdagar och torsdagar. Vilken dag man spelar beror på vilken grupp man spelar i, men det går bra att byta speldag mellan tisdag och torsdag om båda spelarna är överens.

Tisdagar: Grupp B, D och E.
Torsdagar: Grupp A och C.

Om ni undrar varför grupperna inte är indelade helt efter ranking så beror det dels på att gruppvinnarna från 2023 (Peter Nyberg, Samuel Enblom och Andreas Ståhlberg) har friplats i närmast högre grupp. Dessutom har vi flyttat upp två av de orankade spelarna på grund av tidigare prestationer. Oscar Bylund i grupp D hade LASK-ranking på över 1500 som junior, och Bengt Nilsson i A-gruppen vann KM 1998, och hade då nästan 2300 i LASK-tal!

Vi önskar Bengt välkommen tillbaks i klubben – det skall bli spännande att se om de gamla takterna sitter i! Här är en artikel som han skrev efter KM-segern 1998, där han kommenterar sitt parti mot Janne Lindström.

Spelet börjar på tisdag den 16/1 respektive på torsdag 18/1. Välkomna och lycka till!