Daniel Jogstad vann Linköpingsmästerskapet

Den 7/12 färdigspelades årets Linköpingsmästerskap. Turneringen samlade totalt 52 deltagare och spelades i åtta ronder med betänketiden 90 minuter med 30 sekunders tillägg per drag.

Efter en hård och jämn turnering stod Daniel Jogstad som segrare på 7 poäng och blev därmed dubbel Linköpingsmästare – han vann nämligen också LM i snabbschack tidigare under hösten.

De ordinarie priserna gick till:

• 1. CM Daniel Jogstad, 7 p
  • 2. Simon Olsson, 6½ p (40 kvalitetspoäng)
  • 3. Leo Odell-Johansson, 6½ p (36 kp)
  • 4. Peter Halvarsson, 6 p (34 kp)
  • 5. Vladyslav Rogoz, 6 p (34 kp)

André Thyberg tog också 6 p men hamnade på grund av sämre kvalitetspoäng utanför prispallen, men tog i stället hem ett ratingpris.

Ratingpriserna vanns av:

• R1: André Thyberg, 6 p (31½ kp)
  • R2: Mate Nagy, 5½ p
  • R3: Daniel Namvar, 4 p
  • R4: Gustav Martin, 3½ p
  • Bästa orankade spelare: Leon Asplund, 4½ p

Bäst i ratinggrupp 1 var Leo Odell-Johansson som kom trea i hela tävlingen, men eftersom man inte kunde vinna både ett ordinarie pris och ett ratingpris gick ratingpriset till tvåan André.