LASS förstalag till div I efter Juniorallsvenskan på hemmaplan

I helgen som gick arrangerade LASS Juniorallsvenskan på Elite Stora Hotellet, i samma lokaler där klubben en gång bildades 1901.

Juniorallsvenskan spelas i två divisioner, och LASS deltog med två lag i division II. Gabriel Nguyen, som är sistaårsjunior, var ankare i vårt förstalag och också lagledare för båda lagen. Förstalaget var tredjerankade vid starten och målet var att gå upp till division I, vilket krävde en en första- eller andraplacering i tävlingen. I första ronden blev det internmöte mellan LASS I och LASS II, där LASS I vann med 4-0. Efter att sedan ha spelat lika mot Kålltorps SS och förlorat mot Stockholms SS, såg det efter första dagens tre ronder lite mörkt ut, men sedan vände det under söndagen. Efter att ha vunnit matcher mot i tur och ordning Kristallens SK III, Västerås SK och SS Manhem II lyckades LASS I knipa silvermedaljen och därmed har vi en plats i division I nästa år!

Mate Nagy, Gabriel Nguyen och Fridolf Walter från LASS I. Även Elin Larsson och Gustav Martin spelade i laget. Foto: Lars OA Hedlund

LASS andralag, som bestod av yngre spelare med många år kvar i juniorklassen, hade det lite tuffare, men lyckades spela oavgjort i ett par matcher och fick ihop 2 matchpoäng och 6 partipoäng.

LASS II med Albin Andersson, Noah Leijon, Jyotisman Nag och Hector Morrison blir påhejade av Mate Nagy. Foto: Lars OA Hedlund.

Segrare i division II blev Stockholms SS, alltså det enda laget som lyckades besegra LASS I.

Division I spelade i ett eget rum med vita dukar och tjusiga lokaler. Vinnare där blev Kristallen I.

Vinnarlaget Kristallen I inför sista ronden. Sam Grundel i bakgrunden skötte livesändning. Foto: Lars OA Hedlund

Själva arrangemanget flöt på fint och vi fick många komplimanger av lagledare och andra på plats. LASS har ett gott rykte som turneringsarrangör som vi lyckades leva upp till även denna gång. Detta tack vare alla som hjälpte till; Mårten Garner, Sam Grundel, Peter Halvarsson, Stefan Andersson, Fredrik Qwarfort, Simon Malm samt undertecknad. Vi fick även hjälp av spelarna i LASS-lagen. Stort tack till alla inblandade!

Fullständiga resultat finns här.