André Thyberg gjorde succé i Stockholms GP

LASS stora styrka är bredden, och vi brukar ha många spelare som deltar på de stora turneringarna. Vid Stockholms Grand Prix turnering som gick på Elite Palace Hotel i helgen 4-6 november deltog inte mindre än 11 Lassare!

André Thyberg, foto Lars OA Hedlund

Det LASS har i bredd saknar vi väl kanske i elit, men i den här turneringen hade vi en klubbmedlem som var uppe och nosade på de högra platserna i tabellen. André Thyberg, rankad 1832, lyckades med den otroliga bedriften att ta 5 1/2 poäng av 8 mot riktigt hårt motstånd och slutade på 21:a plats av 168 deltagare. En helt fantastisk insats där den ende som lyckade slå Thyberg var GM Tiger Hillarp. Thyberg vann bland annat mot Gustavo Luna rankad 2053 och spelade remi mot WIM Ellinor Frisk.

Mårten Garner, Daniel Diaz-Roncero och Leo Odell Johansson tog 4½ poäng, Ofelia Thörnqvist 3½, Fredrik Qwarfort och Peter Nyberg 3 och Fredrik Andersson 2½ poäng.

Mårten och André vann ratingpriser.

I lilla turneringen blev Christos Zoupounidis 11:a på 5 poäng, medan Tomasz Mazurek tog 4 poäng och Kristina Flynner 3 poäng. Värt att nämna är att Kristina hade en prestationsranking på 1300, långt över sina 1059! Kristina har tagit sig förbi den tuffa perioden som vuxen nybörjare (som inte hade spelat tusentals nätpartier innan) då det mest blir nollor i kolumnerna och börjar nu kassera in lön för mödan.

Vinnare av stora turneringen blev finske IM Vilka Sipila lilla turneringen vanns av Alexander Berg.

Fullständiga resultat