En lördag med schack på schemat!

Den 30/9 var det schacklördag på klubben och CM Daniel Jogstad höll i träningen! Bland annat gicks det odödliga, klassiska partiet mellan Aronian och Anand (2013) titulerat “Nerves of Steel” igenom. Ett mycket vackert parti med ett antal “blixtnedslag” som Daniel kallade det. Partiet hittar man här om man inte har sett det tidigare! Efter en fikapaus hade Daniel ställt upp pussel på sammanlagt 17 bräden i svårighetsgrader från lätt ända upp till omöjligt. Deltagarna fick skriva ner sina lösningar som sedan kunde kontrolleras av Daniel. Och inte räckte det med någon första drag inte, utan “Jag vill ha matt!” var instruktionerna.

Efter träningen hölls en 5-rondig blixtturnering där Leo slutade som segrare med 4.5 poäng, framför Daniel med 4 och Simon med 3.5! Fullständiga resultat ses här.

Dagen avslutades sedan på Hamlet i stan. (Men kan också ha flyttat vidare till Ölstugan för ett antal timmars chock-spelande…)

Sammantaget en trevlig lördag med bra träning, mycket spel och trevligt sällskap! Vi säger tack till Daniel och alla som deltog för den här gången, och välkomna åter nästa schacklördag!