Allsvensk start för LASS-lagen

Söndagen 23/10 inleddes allsvenskan för de lägre serierna, division I-III. Elitserien och Superettan spelade sina första ronder redan förra helgen, och några matcher i de lägre divisionerna spelades på lördagen, men för alla tre LASS-lagen var söndagen första speltillfället i säsongen 2022/23.

Alla tre lagen hade hemmamatch. Eftersom vi inte kan få in 24 bräden i spellokalen utan att möblera om, och dessutom få det väldigt trångt, hade vi hyrt en annan lokal för andralagets match.

Förstalaget, som spelar i division I grupp 2, mötte Stockholms SS andralag, som på pappret är något svagare (2068 mot 1982 i medelranking). Det blev en spännande och jämn match där LASS vann med minsta möjliga marginal, 4½-3½.

Andralaget, som spelar i samma grupp som förstalaget men fick det betydligt tuffare. Man mötte SK Passanten som hade 270 ELO-poäng högre snittranking (2077 mot 1807). Lite hjälp på traven fick man av att Passanten lämnade wo på sistabordet, men slutsiffrorna blev ändå seger för bortalaget med 3-5.

Tredjelaget spelar i år i divison II grupp 6 och fick möta SA Mark, som hade spelat bortamatch i Eksjö (som de vann) på lördagen och övernattat i Linköping för att slippa köra så långt. Även här hade bortalaget mycket högre medelranking och även här blev det bortaseger med 3-5.

Resultat i div I:2 och div II:6

Adam Ståhlberg (LASS I) slog offerspecialisten CM Mikael Helin (SSS II)
En bild till från förstalagets match mot SSS II: Närmast kameran Muamer Alic-Peter Carlsten (remi) och där bakom Tom Braathen-Ingvar Carlsson (1-0)