Daniel klubbmästare i snabbschack

I kväll 13/9 avgjordes öppna KM i snabbschack. Turneringen samlade hela 36 spelare, varav många nya medlemmar (och inte mindre än fyra Simon!). Det blev två av de nya medlemmarna som knep topplatserna, nämligen Daniel Diaz Roncero och André Thyberg, som tidigare har spelat i Spanien respektive i Borås-Fristad SK. Daniel tog hem segern genom en kampremi mot Simon Olsson, där Simon först stod på vinst men Daniel lyckades byta ner till ett slutspel med olikfärgade löpare där alla Simons vinstförsök var förgäves.

Resultat:

  • 1. Daniel Diaz Roncero, 5½ p av 6 möjliga
  • 2. André Thyberg, 5 p (22½ kp)
  • 3. Adam Ståhlberg, 5p (19 kp)

Ratingpriserna vanns av

  • R1: Mattias Sjögren, 3½ p
  • R2: Peter Nyberg, 3½ p
  • R3: Mate Nagy, 3½p

och priset till bäste orankade spelare gick till Erik Gustaf Lilljebjörn, 3½ p

Fullständiga resultat finns här.

Nyblivne klubbmästaren Daniel (vit) inför partiet mot Muamer i rond 3. Simon Malm fotobombade i bakgrunden.