Adam Åsbrink blev klubbmästare

Torsdagen den 19/5 spelades sista ronden i årets KM, som på flera sätt blev lite annorlunda. Till att börja med fick starten flyttas fram två gånger på grund av pandemin, men vi kunde till slut äntligen börja spela den 22 februari. Några sena avhopp gjorde att spelformen med fyra bergergrupper med 10 spelare var blev hotad, men i stället för att slå ihop de två lägsta grupperna till en stor schweizergrupp (vilket vi gjort tidigare) valde vi att banta grupperna till tre niospelargrupper och en grupp med åtta spelare, men fortfarande spela alla-möter-alla, något som spelarna inte hade något emot. I rond 5 kunde vi inte spela i klubblokalen eftersom det pågick arbete med avloppet, men det löste sig genom att vi med kort varsel kunde hyra en skolmatsal.

A-KM blev dessutom lite rumphugget när en av favoriterna, Max Wahlund, tvingades bryta turneringen på grund av flytt till Stockholm. Eftersom han hade spelat mindre än halva turneringen ströks hans resultat enligt tävlingsreglerna, men han hann med att spela två remier (mot Stefan Andersson och Daniel Jogstad) och ett förlustparti (mot Ingvar Carlsson).

Av de kvarvarande spelarna lyckades till slut Adam Åsbrink, som spelade sitt första KM i LASS, ta hem segern med 5 poäng av 7 möjliga. Adam Ståhlberg blev tvåa på 4 poäng följd av Muamer Alic, också på 4 poäng men med förlust i det inbördes mötet mot Adam S.

Slutsegraren i A-KM, Adam Åsbrink, spelade remi med svart mot tvåan Adam Ståhlberg i rond 5 (som spelades på Tornhagsskolan eftersom klubblokalen var stängd).

B-KM blev jämnt i toppen med Fredrik Qwarfort och Mårten Garner på 6 poäng av 8 möjliga. Här vann Fredrik gruppen tack vare seger i deras inbördes möte. Trea kom Anton Silfver på 5 poäng.

I C-KM var nyblivne distriktsmästaren Mate Nagy suverän segrare på 7½/8, före Theo Ekman på 5 poäng och Fredrik Adolfsson på 4½. Precis som i Påskturneringen spelade Mate mycket säkert med en spelstyrka långt över hans ELO-tal.

D-KM avgjordes i ett direkt finalparti Peter Nyberg-Emma Larsson i sista ronden. Peter körde över Emma med sina centrumbönder och tog hem segern på 6½/7, medan Tomasz Mazurek kom tvåa på 6 poäng och Emma trea på 5.

Fullständiga resultat för alla grupper finns här.