Många LASSare i Hasselbacken Open

En mycket trevlig spellokal, med en tjusig entré! Foto: Simon Malm

Det blev några fina schackdagar på Djurgården i Stockholm när Hasselbacken Chess Open 2021 spelades i helgen. Hela 8 LASS-medlemmar var på plats! (Asker Davidsson, Christos Zoupounidis, CM Daniel Jogstad, Fredrik Andersson, Kristina Flynner, Mattias Sjögren, CM Max Wahlund och Simon Malm)

Turneringen är den första för säsongen i Svenskt Grand Prix och totalt spelade ca 150 personer. Inte minst den lokala grillkioskägaren verkade uppskatta engagemanget och fick oss som åt där (mest i brist på billiga alternativ) att känna oss som riktiga stammisar redan dag två. Han ville också hemskt gärna att vi rekommenderade kiosken åt samtliga spelare, men riktigt så god var nog inte den uppvärmda frys-kebaben.

Startfältet i tävlingen var dock starkt och i schweitzerformatet visade det sig speciellt under de fyra första snabbschackspartierna som spelades på fredagskvällen. Max var ensam LASSare med ett positivt resultat inför långpartierna.

I långpartierna plockade vi hem desto fler poäng men en riktig dundersuccé blev nog tyvärr inte resultatet för någon av spelarna. Bäste LASSare blev just Max på 5,5 poäng, och med det kammade han åtminstånde hem segern i sin ratinggrupp! Samtliga resultat kan hittas på turneringens resultatsida:

Fullständiga resultat

Vi tackar arrangörerna i Stockholm så mycket för denna gång och ser fram emot en fortsatt spännande GP-säsong!

Som vanligt var kanske inte precis alla poäng införskaffade helt utan flyt. I följande position gav Askers motståndare upp trots att vit kan hålla remi i ställningen:
Till höger: Asker från LASS. Foto: Lars OA Hedlund
Till höger: CM Daniel Jogstad som spelar i LASS. Foto: OA Hedlund