Asker och Fredrik tog pris i Växjö

En av Sveriges äldsta turneringar är Växjöspelen, som ända sedan 1961 har spelats helgen före midsommar – ända fram till 2020, då den ställdes in på grund av pandemin. I år blev den också inställd, men när smittan började avta så beslöt man att i stället ordna Växjöspelen Special den 18-19 september. Precis som i vanliga Växjöspelen så delas spelarna in efter rating i grupper om fyra spelare där alla möter alla. Det blir alltså en ovanligt kort turnering med bara 3 långpartier, men det finns också ovanligt många priser: ettan och tvåan i varje grupp får pris, så det är 50% chans att vinna något!

Växjöspelen brukar alltid locka LASS-medlemmar, och i år åkte fem spelare söderut. Max spelade i högsta gruppen mot starkt motstånd (högst rankad var IM Bengt Lindberg på ELO 2375), Fredrik Qwarfort i grupp 5, Fredrik Andersson och Istvan Orci i grupp 7 och vår nye medlem Asker Davidsson i den lägsta gruppen, grupp 10 med bara orankade spelare.

Bäste poängplockare blev Asker som vann sin grupp på full pott, 3 av 3 möjliga. Fredrik Q kom tvåa i sin grupp på 2 poäng och kunde sätta upp ytterligare en glastrofé på sin prishylla (det har blivit en del sådana genom åren).

Fredrik A kom trea i sin grupp på 1½ poäng och Istvan och Max kom tyvärr fyra i sina grupper.

Fullständiga resultat (Länken visar grupp 1. Klicka på gruppnumren längst ner på sidan för att se de andra grupperna).