Höstturneringen färdigspelad – Gabriel mästare

Efter tio månaders pandemiuppehåll kunde vi äntligen spela färdigt de två sista ronderna i Höstturneringen. För att kunna hålla avstånd mellan brädena har varje rond varit uppdelad på två speltillfällen, och i kväll den 9/9 var det dags för den övre halvan av sista ronden.

Ställningen inför sista ronden var mycket jämn, med två spelare (Gabriel Nguyen och Max Wahlund) på 5 poäng och fyra (Rizo Pepic, Peter Halvarsson, Simon Olsson och Adam Åsbrink) på 4½. Och sista spelkvällen möttes just dessa spelare i tre finalpartier: Gabriel-Max, Adam-Rizo och Simon-Peter. Dessutom spelade Ingvar Carlsson mot Muamer Alic och Simon Ivarsson mot Fredrik Adolfsson. Övriga partier i sjunde ronden hade spelats i tisdags, men ingen av de spelarna kunde lägga sig i toppstriden.

Kvällen började lite snöpligt med att Fredrik lämnade wo mot Simon I, men de övriga partierna blev desto mer spännande. Rizo vann ett bondeslutspel med 6 bönder var, Muamer gick till kungsangrepp i Ingvars tidsnöd och satte matt, och Gabriel tryckte ner en fribonde i mittspelet och fick avgörande materialfördel. Det var bara Simon Olssons parti mot Peter som fick ett fredligt slut.

Tack vare segern mot Max blev Gabriel ensam segrare och kan titulera sig klubbmästare i snabbschack.

Efter särskiljning gick de fyra huvudpriserna till:

  1. Gabriel Nguyen, 6 p
  2. Rizo Pepic, 5½ p
  3. Peter Halvarsson, 5 p
  4. Simon Olsson, 5 p

I ratinggrupp 1 var Muamer Alic bäst på 5 p, och i ratinggrupp 2 gick priset till Simon Malm på 4½ p

Fullständiga resultat

Genom att slå Max (till vänster) blev Gabriel ensam segrare och därmed också klubbmästare i snabbschack.