Äntligen spel över brädet!

Efter en trist schackvår, när spellokalen har varit tom och brädena stått och samlat damm, kunde vi till slut plocka fram pjäserna och ge dem lite motion. Tisdagen den 16/6 spelade tolv av våra medlemmar en liten turnering på restaurang Skeppets uteservering, under coronasäkra former utomhus med två spelare per bord.

Turneringen spelades som sju ronder långsam blixt (betänketid 5 minuter + 2 sekunder per drag) och blev jämn och spännande. Peter Halvarsson låg först i delad ledning med Adam Ståhlberg och kom i ensam ledning efter seger över Adam i tredje ronden. Den ledningen behöll han sedan fram till sista ronden när Adam lyckades ta sig förbi och vinna turneringen.

  1. Adam Ståhlberg, 6 poäng / 7
  2. Peter Halvarsson, 5½ p
  3. Simon Ivarsson, 5 p

Fullständiga resultat.

Det kändes lite ovant i början att inte se ställningen på en datorskärm, och någon letade nog efter en mus när de skulle göra sina första drag, men det var roligt att äntligen få flytta riktiga pjäser och spela mot motståndare man kan se och tala med. Och vi behövde inte gå långt för att få en matbit efter avslutat spel!

Vi planerar att genomföra ytterligare något utomhusevenemang under sommaren, och till hösten kommer det förhoppningsvis att gå att spela inomhus igen.

Närmast kameran partiet Fredrik Qwarfort – Simon Ivarsson, och vid det bortre brädet Fredrik Andersson – Christos Zoupounidis
Simon Ivarsson funderar på sitt drag mot Peter Halvarsson