Mate vann första online-knattecupen

Den 20 februari avgjordes den första nätupplagan av ÖSF:s knattecup. Den “vanliga” knatte- och ungdomscupen över brädet är uppskjuten på grund av pandemin.

Nättävlingen spelades på Lichess och samlade sex deltagare. Det låga deltagarantalet var en besvikelse, men beror förmodligen på att många av juniorerna hade andra saker för sig under sportlovet.

Arrangören Mårten Garner skriver:

Sportsligt var turneringen en framgång för Mate Nagy som vann med full poäng. Turneringen spelades som fem ronder snabbschack på Lichess men lottningen gick tyvärr ej ihop i r5 så det blev bara fyra ronder.
Mate som alltså tog 4/4 vann då både turneringen i sig och mellanstadieklassen. Albin Andersson vann lågstadieklassen på 2/4.

Låg- och mellanstadieklasserna spelade i samma grupp på grund av det låga deltagarantalet. Poängmässigt följdes Mate av Albin Hedström (M) på 2.5 och Emma Larsson (M) på 2 poäng men bättre särskiljning än Albin A.

Fullständiga resultat finns på lichess turneringssida.

Arrangörerna har planer på att ordna ytterligare online-knattecuper under säsongen. Mer detaljer kommer! Förhoppningsvis kommer det också gå att spela den traditionella cupen över brädet senare under året.