Du, i den nya generationen!

LASS har alltid varit en klubb i framkant. När jag själv började i LASS var de flesta som jobbade i klubben 40-50 år. De hade fixat flera olika klubblokaler, arrangerat SM och skol-SM. Anordnat 24 timmars blixt. De hade rutin. Det fanns stabilitet.

Det gav underlag för en generationsväxling. De som då var 20-30 år blev mer tongivande i klubben. Fixade tävlingar (tävlingskommittén), gav styrning åt klubben (styrelsen). Och ungdomsträningarna var fullspäckade med småpriser i alla tävlingar (ungdomskommittén).

Det började dyka upp datorer och livesändningsbräden på klubben. Hemsidan blev en tongivande del av klubbens ansikte utåt. Det fixas, ordnas och alla växer tillsammans. Lär sig nya saker.

Nu är klubben där igen. De flesta som jobbar i klubben är 40-50 år. Vi behöver nya idéer. Så därför vill jag väldigt gärna få in fler unga som hjälper till i klubben.

Så bli som Gabriel. En gång i veckan hjälper han våra yngsta medlemmar att lära sig spela schack. Vi behöver fler som Gabriel. Mer nya idéer och energi. Du behöver inte kunna allt. Vi lär dig. Men vi behöver just dina idéer och tankar.

Hör av dig!

Peter Halvarsson Ordförande.