Max spelade i Helsingborg

Efter totalstoppet för schack över brädet under våren har verksamheten kommit igång så smått under hösten, mest i form av interna klubbturneringar (som vår egen höstturnering), men det har också arrangerats ett litet antal öppna turneringar.

En sådan spelades i Helsingborg helgen den 24-25 oktober. Det var den andra Scandic Helsingborg Nord Open (den första spelades i slutet av september), och där deltog Max Wahlund som ende östgöte.

Turneringen spelades med samma spelform som Växjöspelen, dvs deltagarna delades in i grupper om fyra personer efter ranking, och sedan spelade varje grupp tre ronder Berger. Det blev alltså tre långpartier (betänketid 90 min + 30 s/drag, alltså lite längre än i Växjö) på två dagar.

Max inledde med en övertygande seger i den näst högsta gruppen på lördagen men tyvärr gick det sämre på söndagen och det blev bara en halva för Max. Alla spelarna i gruppen slutade på 1½ p och eftersom Max hade två vitpartier gick inte särskiljningen hans väg.

I första gruppen vann IM Bengt Lindberg, som var högst rankad, på 3 poäng av 3 möjliga.

Resultaten finns här. Observera att resultaten rapporterades som en stor schweizergrupp, så medlemssystemet har särskiljt över gruppgränserna, trots att varje grupp räknades separat och hade sina egna priser. Placeringarna skall alltså tas med en stor nypa salt! (Det finns en inställning i medlemssystemet för att kunna hantera spelformen bättre, men den använde man av någon anledning inte).

Vi får hoppas att smittläget tillåter att man upprepar arrangemanget i november!