Vinst, förlust och frirond i allsvenskan

Söndagen den 1/3 spelades näst sista ronden i Allsvenskan.

Förstalaget åkte till Stockholm för att möta Södra SASS, ett på pappret något starkare lag, med IM Johan Furhoff på förstabordet. Det slutade med vinst för LASS, med två vinster, en förlust och resten remier (bland annat i Rizo Pepics parti mot IM Furhoff). Förstalaget ligger nu tvåa i div I:2, en matchpoäng efter Stockholms SS II. I sista ronden blir det en direkt final mellan de två lagen. Vid vinst vinner LASS gruppen och får kvala om att gå upp i superettan!

Andralaget spelade hemma mot Jönköpings SS och där blev det tyvärr förlust med minsta möjliga marginal. LASS II ligger nu farligt nära nedflyttningsplats i division II:4. I nästa rond möter vi Schack 08 III, som också är nedflyttningshotade, och resultatet av den matchen kan bli direkt avgörande för vårt öde.

En bild från andralagets match. Peter Halvarsson vände som vit en förlorad ställning till vinst mot Leif Björking på andrabordet.

Tredjelaget kunde ta det lugnt, eftersom det inte var något spel i deras grupp (div III:4 har bara sex deltagande lag). LASS III ligger i mitten av tabellen och kan varken vinna gruppen eller åka ur. Däremot kan ett bra resultat i sista ronden ge en andraplats, och det händer ibland att två lag får gå upp på grund av vakanser i högre serier.

Det blir en spännande sistarond den 15/3. Vi hoppas på god uppslutning då!