Spännande avslutning väntar för första- och tredjelaget

Rond 5 i Allsvenskan och det börjar dra ihop sig. Alla de tre Lasslagen var i elden på söndagen. Förstalaget mönstrade starkast möjliga uppställning för den viktiga hemmamatchen mot Horndal. Lagkapten Carlsson har visat fantastisk fingertoppskänsla när han låtit firma Fransson-Wahlund dra i par i mitten av laguppställningen – Fransson vinner med vit, Wahlund håller remi med svart. Så blev det även denna gång. Jörgen tog sin femte raka vitvinst av fem möjliga, undertecknad fjärde raka remin med svart (en vinst i första ronden).

Mats spelade vackert hem en seger på förstabordet med svart mot högre rankat motstånd. Även Daniel W vann. När Ingvar avslutningsvis tog remi med merbonde var matchsegern hemma, 4,5-3,5.

Eftersom SödraSASS slog Stockholm SS i omgångens toppmöte har vi nu allt i egna händer. I omgång 6 åker vi för möte med SödraSASS i Stockholm och i slutronden kommer Sällskapet på besök i Linköping i vad som kan vara en ren final.

Final var det också för andralaget när Allians/Motala togs emot. Tyvärr gick det ungefär som det borde enligt rankingen. Gabriel tog den enda vinsten genom att övertygande spela ner starka Lars Andersson från gästerna. Slutsiffror 2,5-5,5.

Slutligen åkte tredjelaget till Nybro för spel i deras vackra och luftiga lokaler (se bild ovan av Simon Ivarsson). Här följdes inte rankingen: trots jämna lag svepte LASS helt rent på de sex främsta borden och gick avstannande i mål med två remier på de sista. 7-1 alltså. I sista ronden blir det en uppgörelse hemma mot Vaggeryd om andraplatsen i serien som ju mycket väl kan innebära uppflyttning till en högre division (från de flesta division 3-serier flyttas två lag upp).