Tre snälla lamm vann tremannablixten

Årets tremannablixt spelades söndagen den 26/1 i Linköping. Tävligen spelas mellan lag om tre spelare. I varje rond möter varje spelare i ett lag alla spelarna i det andra laget, så det är nio partier per match. Partierna spelas med tidshandikapp beroende på ratingskillnad.

I år ställde tio lag upp och spelade sju ronder, så det blev 21 partier per spelare och totalt spelades 315 partier – mycket schack för pengarna!

Segrade gjorde laget Tre snälla lamm (Love Janse, Simon Olsson och Max Wahlund). Motståndarna tyckte nog inte att de var så snälla (det pratades om ulvar i fårakläder) eftersom de vann alla matcher utom en och tog hem 46 partipoäng av 63 möjliga. Tvåa blev Bishops arms (Chrisoffer Stenman, Johan Wiklund och Mattias Nörager) på 44 pp och Sh5 utropstecken wow (Gabriel Nguyen, Hugo Roginski och Alex Sahlström) på 40.

Det bästa individuella resultatet stod Gabriel Nguyen (Sh5 utropstecken wow) för. Han tog 20.5 poäng och släppte alltså bara en remi på 21 partier!

Här finns korstabellen, laguppställningarna och inbjudan med handikappregler. I laget Gott och blandat ersattes Mate Nagy av Elin Larsson efter lunchpausen.