LASS-seger i juniorallsvenskan div III

Under helgen har juniorallsvenskan spelats i Mönlycke kulturhus. Till skillnad från den vanliga allsvenskan så spelas hela juniorallsvenskan i ett sammandrag, med fyra spelare per lag och med kortare betänketid: 90+30 i division I och II, och 45+10 (vilket räknas som snabbschack) i division III.

Tidigare har tävlingen spelats i två divisioner, men på grund av det stora antalet lag så har man i år infört en tredje division. I fjol kom LASS lag inte över kvalgränsen för division II och fick därför spela i division III i år, tillsammans med 14 andra lag.

LASS lag bestod av Gabriel Nguyen, Alex Sahlström, Karl Johansen och Oskar Sandvall, med Sam Grundel som coach och lagledare, och var ratingmässigt en av favoriterna till segern. Och det levde man upp till genom att vinna alla matcherna stort, utom den mot Wasa SK II i rond 2 där Alex tyvärr förlorade på tid i bra ställning.

I sista ronden blev det en direkt finalmatch mot ledarlaget Uppsala SSS II. LASS vann med 3-1 och gick därmed upp jämsides i både match- och partipoäng. Tack vare segern i det inbördes mötet knep LASS förstaplatsen och går upp till division II nästa år.

Gabriel vann alla sina partier och blev därmed bäste poängplockare med en ELO-prestation på 2226. Även Alex och Oskar hamnade högt upp på den listan med 5 respektive 4 vinster.

Resultaten finns här.

Foto: Lars OA Hedlund