Simon Olsson blev Linköpingsmästare i snabbschack

Under de senaste tre tisdagskvällarna har öppna snabbschacks-LM spelats på klubben, med två ronder per kväll och relativt lång betänketid för att vara snabbschack (30 minuter + 15 s / drag). Turneringen samlade totalt 24 deltagare och det spelades många spännande partier av (det måste medges) varierande kvalitet.

Glädjande nog fanns det flera nya spelare i startfältet, däribland två deltagare från Max’ nybörjarkurs, och en helt ny medlem som gick med i klubben en halvtimme innan första ronden började. Däremot kom tyvärr inga av våra duktiga juniorer till start. Där kanske det spelade in att kadettallsvenskan spelades helgen före första ronden, och skollag-SM mitt i turneringen.

Inför sista ronden var det spännande! Love Janse och Simon Olsson låg i delad ledning på 4 poäng, följda av tre spelare på 3½ och tre på 3 poäng. Som lök på laxen möttes dessutom Simon och Love i ett direkt finalparti, som blev helt vilt redan från spelöppningen och slutade med seger för Simon, som därmed kan titulera sig Linköpingsmästare både i klassiskt schack och snabbschack (Simon representerar visserligen officiellt Skara SS , men är mångårig linköpingsbo och LASS-medlem).

Simon Olsson vann som svart finalpartiet mot Love Janse

Rizo Pepic lyckades genom att vinna i sista ronden ta sig upp på andra plats på 4½ poäng, medan Love slutade trea på 4 poäng och Max Wahlund tog det sista ordinarie priset på 4 poäng men sämre särskiljning.

På femte plats, även han på 4 poäng, kom Thomas Lager som därmed fick ratingpriset för grupp 1. De övriga rankingpriserna togs av Hugo Roginski (3½ p) och Mattias Burmansson (3½ p). Mattias har bara 1153 i långpartirating men kommer att få ett betydligt högre snabb-ELO: hans ratingprestation var hela 1793!

Fullständiga resultat.

Vi avslutar med några actionbilder från de sista två ronderna:

Fredrik Qwarfort (vit) funderar i partiet mot Thomas Lager.
Fredrik Andersson spelar vit mot Olov Giertz med Mats Ahlstrand som åskådare.
Kurt Hörling
Anna Krantz
Ofelia Eriksson
Simon Ivarsson (närmast kameran) och Håkan Lundh