Dragan distriktsmästare för +50

Under söndagen spelades Östergötlands distriktmästerskap för veteraner +50 (födda 1969 eller tidigare) i Linköping. Turneringen spelades i sju ronder med betänketiden 15 min + 5 s/drag, och samlade 14 deltagare.

Titelinnehavaren Rizo Pepic var klar ratingfavorit men förlorade i rond 2 mot Peter Holmgren som tog ledningen och höll den till och med rond 4. Turneringen blev mycket jämn och många spelare hade segervittring fram till slutronderna.

I sista ronden lyckades Rizo återta ledningen för ett tag men fick se sig omsprungen på mållinjen av Dragan Stefanovic som genom att slå Börje Pettersson blev ensam segrare på 5½ poäng. Rizo kom tvåa på 5 poäng och Fredrik Qwarfort trea på 4½.

Dragan (vit) slog Peter i femte ronden och gick vidare till att vinna turneringen.

Dragan har visserligen Katrineholm som huvudklubb, men som LASS-medlem är han även östgötsk spelare och blev därmed distriktsmästare.

Fullständiga resultat