Två rankingpriser till LASS i Västerås

Sista helgen i september spelades GP-deltävlingen Västerås Open. Det är en tävling som brukar samla många LASSare, men i år blev det lite sämre uppslutning än vanligt med “bara” sju LASS-medlemmar (varav tre representerade andra klubbar) i huvudturneringen och ingen i lilla turneringen.

Högst rankad av dessa var Love som var uppe i hetluften på livebrädena flera gånger och slutade på 32:a plats.

Både Hugo och Alex spelade betydligt över sin ratingnivå och tog inte bara hem en massa färska ELO-poäng till klubben utan vann båda två sina respektive ratinggrupper. Klubben gratulerar till priserna!

Ratinggrupp 13 var mycket jämn med Mårten, Johan Wiklund och ytterligare två spelare (halva gruppen) på 3½ poäng och de övriga fyra på 3 poäng, men tyvärr blev Mårten bara trea och Johan fyra i gruppen efter särskiljning.

Resultaten för våra medlemmar blev:

På 32:a plats Love Janse (Västerås SK) på 5 poäng av 8 möjliga.
83 Gabriel Nguyen, 4 p
88 Hugo Roginski, 4 p
119 Alex Sahlström, 3½ p
127 Mårten Garner, 3½ p
129 Johan Wiklund (Schack 08), 3½ p
177 Istvan Orc (Motala SS), 1½ p (spelade ej sista ronden)

Av dessa representerade Love, Johan och Istvan sina hemklubbar.

Fullständiga resultat

Hugo vann ratingpris i Västerås Open 2018.
Foto: Lars OA Hedlund.