Tiger-Norqvist och Johansson vann vårturneringarna

Tiger-Norqvist och Johansson vann vårturneringarna

Årets vårturneringar avgjordes under söndagsförmiddagen. Sedan en av de tre ratingfavoriterna, Max Wahlund, brutit turneringen efter rond 5. togs de två första placeringarna av Axel Tiger-Norqvist, Horndals SK, och Simon Olsson. Trea blev Raúl Toledano Alos som också fick ratingpris för den prestationen.

Resultat öppna turneringen

Den sanktionerade turneringen blev en mycket jämn historia där inte mindre än fem spelare hade kunnat sluta på 3½ poäng. Nu blev det bara fyra spelare på den poängen eftersom Henrik Johansson gick upp på fyra poäng och blev ensam segrare. Därmed flyttas också Henrik upp till klass II inför årets SM.

Efter en flervägssärskiljning (som ledde till att vi upptäcke buggar i medlemssystemets särskiljningsrutiner) tog till slut Mattias Nörager andrapriset och Lars Jönsson, Gusums SK  blev trea, medan de övriga 3½-poängarna Fredrik Qwarfort, och Görgen Andersson, Hallsberg SK hamnade utanför prispallen. Observera att medlemssystemet rapporterar (åtminstone i skrivande stund) en annan ordning mellan 2-5 pristagarna.

Resultat sanktionerade turneringen

Axel Tiger-Norqvist (längs till vänster) vann den öppna turneringen. Vid det bortre brädet spelar trean Raúl Toledano Alos vit mot Henrik Karlsson.

 

Henrik Johansson vann den sanktionerade turneringen och flyttas upp till klass II. Stående Weine Ångström, Gusums SK.