Allsvenska gruppindelningen klar

Nu har lottningen för Allsvenskan 2018/19 presenterats. De flesta hade nog trott att det som vanligt skulle bli många Stockholmsresor för LASS nyuppflyttade förstalag, men förbundet överraskade och har varit riktigt kreativa och fyndiga i år. I en division 1-serie satte de fyra stockholmslag och fyra göteborgslag som får logga in och börja boka biljetterna på X2000 när speldatumen kommer i augusti. I vår egen serie (div I Västra) har vi en del för oss nya lag:

Linköpings ASS
Rödeby SK
Eksjö SK II
Jönköpings SS
Hultsfreds SK
Västerviks ASK
Skara SS
Örebro SS

Av dessa är Rödeby och Eksjö nykomlingar som vi själva. Inget lag kommer ner uppifrån Superettan. På det hela taget en väldigt öppen serie och med bra spel och kanske någon strategisk förstärkning är seriesegern absolut en möjlighet. Matchen mot Simon Olssons Skara kan visa sig mycket viktig.

Andralaget har följande serie:

Div II 4 Allsvenskan 2018/19

Linköpings ASS II
Karlstad AS
Säffle SK
Motala Schacksällskap
Schack 08, Norrköping II
SS Allians, Skänninge
SS Allians, Skänninge II
Ervalla SS

Förmodligen blir det här främst en kamp för att vara kvar. Men eftersom det bara finns åtta division 3-serier denna gång åker bara ett lag ur och då bör det vara möjligt att klara. Henrik Karlssons Skänninge 2 får nog den svåraste uppgiften här.

Tredjelaget har dessa motståndare:

Div III 7 Allsvenskan 2018/19

Linköpings ASS III
Schack 08, Norrköping III
Skärblacka SK
Hultsfreds SK
Oskarshamns SS
Katrineholms SK
SK Bosna Norrköping

Att åka ur är inte möjligt, återstår att försöka knipa uppflyttningsplatsen. Det ser svårt ut men den gångna säsongen var det faktiskt bara några få partier som hade behövt ha annan utgång för att LASS 3 skulle ha vunnit hela serien. Så man vet aldrig!

Vi ser fram emot en rolig och spännande allsvensk säsong. Speldatum är 21 oktober, 11 november, 2 december, 13 januari, 3 februari och 10 och 24 mars. Hela lottningen återfinns här.

Kaptener för de respektive lagen är Ingvar Carlsson, Fredrik Qwarfort och Klas Skytt.

Det ska tilläggas att lottningen är preliminär och att ändringar kan ske under sommaren. Exakt spelschema presenteras den 10 augusti.