LASS kämpade i kvalet till kadettallsvenskan

Helgen den 14-15 april spelades kvaltävlingarna i kadettallsvenskan, som är svenska lagmästerskapet för spelare upp till 16 år. Spelformen skiljer sig en del från “stora” allsvenskan: man spelar först en kvalificeringsomgång och därefter ett finalsammandrag.

I år spelades två kvalgrupper, en i Göteborg och en i Stockholm, och LASS ställde upp med ett lag i göteborgsgruppen. Laget bestod av Gabriel Nguyen (ELO 2024), Sahil Batra (1487), Mille Larsson (1374), Alex Sahlström (1351), Casper Vu (1262), Anton Berglund och Oskar Sandvall med Sam Grundel och Mårten Garner som lagledare.

Som vanligt var vårt lag inte riktigt i samma klass som topplagen men med Gabriel på förstabordet och lite flyt hade vi hopp om att ta en av de tre finalplatserna. Tyvärr gick det inte riktigt vägen – efter förlust mot det på pappret bara något starkare SK Sandlöparen i rond 2 räckte det inte med storvinster mot Kålltorps SS och Nolereds SK II och oavgjort mot SS Manhem i sista ronden, utan LASS slutade på sjätte plats, två matchpoäng efter de tre topplagen som alla fick 9 mp.

Fullständiga resultat